Caritas Hungarica díj

GRATULÁLUNK!

2020.november 7-én szombat délelőtt volt Pécsett a Székesegyházban a Caritas Hungarica díj átadó ünnepsége. Idén a Covid-19 világjárványra való tekintettel nem Budapesten volt a díjátadó ünnepség, hanem azokban az egyházmegyékben, ahonnan felterjesztésre került egy vagy több karitász munkatárs.

A Pécsi Egyházmegyében három település, Dombóvár, Hőgyész és Tamási Karitász Csoportjának önkéntes munkatársa vehette át ezt az elismerő díjat.

Dr. Sárréti Gyuláné Márta, a Tamási Katolikus Karitász Csoport tagja volt az egyik, aki megkapta idén a Caritas Hungarica díjat. Ezzel az elismeréssel a Magyar Katolikus Karitász nem csak Márta néni több évtizedes tevékenységét ismerte el, hanem a Tamásiban működő önkéntes karitász tagok tevékenységét is. Az ünnepségen jelen volt a Magyar Katolikus Püspöki Kar karitász tevékenységének megbízott püspök-felelőse: Főtisztelendő Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, valamint a Magyar Katolikus Karitász elnöke Écsy Gábor atya és Besenczi Zsolt a Pécsi Egyházmegyei Karitász vezetője.

Gratulálunk dr. Sárréti Gyuláné Márta úrhölgynek az elismerő díjhoz, s kérjük Isten áldását a további életére és emberbaráti szolgálatára!

Fotók és helyszíni tudósítás: Mátyás Imre plébános